Zabavte své děti hrami zadarmo


";

09.04.2017Autor: MáMáma.cz

Zabavte své děti hrami zadarmo

Však to znáte, je víkend a děti nemají co na práci a Vám už dochází nápady, jak je zabavit. Nechcete, aby se z nudy uchýlily k počítači nebo televizi, ale za atrakce v dětských zábavních parcích se Vám nechce utrácet? Nevadí! Naše tipy na zábavu pro děti Vás nebudou stát ani korunu.

Malí kuchtíci

Pozvěte své děti do kuchyně a dejte jim volné pole působnosti. Předem se však obrňte trpělivostí a připravte se na menší či větší nepořádek. Takové vaření přece vyžaduje určité úsilí. Nechte Vaše děti pomáhat, ať už jde o krájení zeleniny nebo pečení. Z hladké mouky, vody a dvou lžic oleje vytvořte nelepivé hladké těsto, ze kterých společně vytvarujete housky nebo rohlíčky. Děti si budou chtít vyrobit vlastní tvary, dovolte jim to. Můžete je nakonec pomazat rozšlehaným vajíčkem a posypat mákem, kmínem nebo sezamem. Větší děti se s radostí zhostí i pečení koláče nebo muffinů. Příprava je velmi jednoduchá, protože se veškeré ingredience smíchají dohromady a pak rozdělí do papírových košíčků. Použijte raději dva košíčky do sebe, jeden neudrží váhu těsta a rozjede se do strany. Kdo nemá rád sladké, může připravit pizzu. Pro takový případ postačí na přípravu listové těsto. Ozdobu nechte plně v režii Vašich ratolestí a jejich chutích.

Výletníci

Vypravte se na výlet vlakem někam, kde to děti ještě neznají. Vlak je totiž oblíbeným dětským dopravním prostředkem. Cílem cesty může být zoologická zahrada nebo dětské hřiště, na kterém až doposud nebyli a kde je plno atrakcí. Děti se vyřádí a možná poznají i nové kamarády. Pokud chcete pro děti něco opravdu zajímavého a nevšedního, vypravte se na výlet historickou tramvají, parníkem nebo parní lokomotivou.

Opičí dráha

Obývací nebo dětský pokoj přeměňte v opičí dráhu plnou prolézaček. V ty se promění třeba stůl a židle zatímco sušák na prádlo přehozený dekou bude představovat tmavý tunel. Fantazii se meze nekladou a Vaše děti budou nadšené, tomu věřte!

Pozorovatelé

Vezměte děti ven. Na letišti, dostizích, stavbě, psím cvičáku nebo fotbalovém hřišti se děti naučí pozornost věnovat jedné činnosti. Budou pozorovat dění kolem sebe a proto je zaúkolujte, aby dávali dobrý pozor, co se bude dít, například kdo dá gól, jaký kůň bude ve vedení a podobně. Vy si mezitím můžete v klidu vypít kávu nebo vyřídit důležité telefonáty.

Malí zahradníci

I pokud bydlíte v panelovém domě, můžete si na okenním parapetu vytvořit jakousi zahrádku. Rychle klíčí a rostou například fazole, ale i bylinky jako je pažitka nebo řeřicha. Ty si potom ostatně můžete dát na chleba s máslem. Děti vitamíny sní snáze, pokud budou vědět, že je samy vypěstovaly.

Čarovný les

Vyrazte do blízkého lesa nebo parku na lov lesního skřítka. Dětská fantazie začne pracovat a budete možná překvapeni, čeho všeho si budou všímat a co jim to bude připomínat. Možná si vzpomenou na Makovou panenku, vílu Amálku, Křemílka s Vochomůrkou nebo indiány či ježibabu. To všechno můžou vidět v kůře, mechu, hromadě šišek nebo uschlých větviček. Nasbírané poklady přineste domů a pusťte se do díla. Větší děti mohou svou vybranou pohádkovou postavu nejprve namalovat a poté vymodelovat pomocí nasbíraných přírodních materiálů a kvalitního lepidla či provázku. Menší děti mohou na procházce nasbírat tvarově zajímavé kamínky, které mohou potom nabarvit dle své fantazie.

 




Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Nepečený matcha cheesecakeNepečený matcha cheesecake

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.