Jaké vybavení nesmí chybět v žádném dětském pokoji?


10.02.2019Autor: MáMáma.cz

Jaké vybavení nesmí chybět v žádném dětském pokoji?

Zařizujete svému dítku pokoj a nejste si jisti, zda vás napadlo vše, co budete potřebovat nakoupit? Zkusme se zamyslet společně, co vše bude dítku sloužit, ať už máte doma holčičku nebo kluka.

Mít na čem spát a sedět

V první řadě je nutná kvalitní postel s vhodnou matrací. Skvělé jsou tzv. rostoucí postele, které můžete uzpůsobit podle aktuální výšky dítka. Výborné jsou i postele s úložným prostorem, ať už jde o několik šuplíků vedle sebe, nebo prostor jako celek ukrývající se pod matrací, která se dá zvednout.

Postel může mít zábranu, která se používá do věku dětí, kdy už nehrozí jejich pád na zem.

Děti nemusí sedávat jen na posteli, pokud ji opatříme přehozem. Máte-li pokoj větší, investujte do malého gauče. Děti vám budou vděčné. Navíc z jejich pokoje uděláte „luxusní doupě“, kde si budou rádi zvát kamarády.

Úkoly i práce na PC

Dalším důležitým vybavením je psací stůl a kancelářská židle. Myslete na to, že dítko bude psát nejen do sešitů, ale také pracovat na počítači. Samozřejmostí už jsou stoly, které mají pod deskou schovanou vysouvací desku na klávesnici. Nic tak na pracovní ploše nezavazí.

Židle musí být dobře polstrovaná, nastavitelná, s kolečky, z odolného materiálu. Dobré je mít nastavitelné područky, opěrku hlavy, sedací plochu i zádovou část. U židle je důležité, aby byla výškově uzpůsobená výšce dítka.

Kde dáte všechny věci?

Skříně, ať už k uložení oblečení, nebo hraček, knih a věcí ke koníčkům dítka mohou mít mnoho podob. Prosklené, celodřevěné, kombinované, s umělými dvířky, otevřené… Nejlepší dětský nábytek je z pohledu dětí ten barevný, mající zajímavé úchyty...

Doplňky, které doladí pokoj do detailů

K důležitým patří i osvětlení. Lampičky i lustry v dětském i teenegerovském provedení pokojík dokonale nasvítí. Před sluncem pomohou látkové rolety, závěsy, na podlahu zvláště máte-li malé děti umístěte koberec. Dokonalost sama jsou pak fototapety nebo bordury na zeď. Dbejte na dokonalost i u výběru ložního prádla, dekorativních polštářků. Můžete koupit povlaky ve víceru barev a střídat je dle ročních období.

Dětský pokoj zařizujte pečlivě. Vašim dětem bude sloužit mnoho let a musí se v něm cítit příjemně, komfortně i bezpečně. S trochou píle se vám to jistě povede.

 

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Zeleninovo pohanková polévkaZeleninovo pohanková polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.