Jak se účinně zbavit vší


04.11.2019Autor: MáMáma.cz

Jak se účinně zbavit vší

Každoročně se krátce po začátku školního roku musí řada rodičů potýkat s velkou nepříjemností, kterou jsou vši. Tito nezvaní hosté jsou čím dál odolnější vůči dostupným prostředkům proti vším. Jaké existují způsoby jejich snadného zlikvidování?

Běh na dlouhou trať

Statistiky říkají, že zbavit se vší trvá týdny až měsíce. Proč je zahubení vší tak obtížné? Jak už bylo zmíněno, staly se rezistentní proti v současnosti používaným přípravkům. Dosud nebyla vynalezena nová látka, jež by vši účinně a rychle zahubila. Co si tedy počít, když se vzrůstající změnou klimatu, která přeje horkým a suchým létům, se vším mimořádně daří? Nahraďte šampony proti vším a další podobné přípravky, jež obsahují minimum účinných insekticidních látek, Kouzelným všiváčkem. Představuje totiž cestu, jak se zbavit vší skutečně efektivně.

Zaměřte se hlavně na hnidy

Vši zcela nevymýtíte, pokud ve vlasech budou stále zůstávat hnidy, což jsou vajíčka vší. Tyto hnidy nejlépe z vlasů odstraníte mechanicky, neboť na ně šampony, olejíčky, roztoky atd. nezabírají. Máte proto na výběr odstranit je nehty, pinzetou, hřebenem nebo nůžkami. I tyto předměty nezabírají tak 100% jako Kouzelný všiváček. Tento hřebínek je oproti standardnímu všiváčku tvořen patentovanými mikrospirálami, kam se i drobné hnidy účinně zachytí.

Na první pokus a bez chemie

Postup s Kouzelným všiváčkem je velice jednoduchý. Vlasy umyjte běžným šamponem a naneste na ně kondicionér. Vzniklý povlak vši obalí a zadusí stejně jako silikonové šampony. Poté vlasy rozčesejte běžným hřebenem. Následně je budete pramen po prameni pročesávat Kouzelným všiváčkem, který budete pravidelně otírat do papírové utěrky. Je důležité zdůraznit, abyste kondicionér z vlasů před pročesáváním nesmývali. Kouzelný všiváček je rovněž výbornou preventivní pomůckou, která může výskyt vší velmi rychle odhalit. Vlasy jím několikrát v týdnu po umytí pročesáte.

Proč šamponové přípravky selhávají?

Dnešní šampony na vši neobsahují dostatečné množství účinného insekticidu, jenž by vši okamžitě zahubil. Prokazují stejnou službu jako výše uvedené kondicionéry, kterou je zadušení vší. Obzvláště vhodné jsou kondicionéry s obsahem silikonů. Rovněž se můžete setkat s názorem, že na vši zabírají zvířecí šampony. Ovšem i jejich působení vši bez nesnází přežijí. Obloukem se vyhněte zaručeným radám typu žehlení vlasů či jejich barvení. Mezi zcela vyloučenou metodu hubení vší už naštěstí patří ošetření petrolejem. Všechny tyto jmenované metody jsou vysoce nebezpečné a minimálně účinné. Také děti netrestejte tím, že jim vlasy ostříháte na ježka. Vši jsou tak vynalézavé, že se dokáží i na velmi krátkých vlasech uchytit. Před těmito postupy raději upřednostněte prevenci a vysvětlete dětem pravidla chování, aby co nejvíce nákazu vší eliminovaly.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Jáhlová kaše s medem a oříškyJáhlová kaše s medem a oříšky

Jáhly jsou velkým zdrojem vitaminu B, železa a fosforu, posilují organismus a imunitu, zlepšují látkovou výměnu a pomáhají při žaludečních potížích.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.