Drátová, nebo bezdrátová sluchátka iPhone? My máme jasno!


06.09.2021Autor: MáMáma.cz

Drátová, nebo bezdrátová sluchátka iPhone? My máme jasno!

Nepraktické kabely a sluchátka, v nichž jsme vypadali jako mimozemšťani, naštěstí skončily v propadlišti dějin. Nahradila je generace sluchátek bezdrátových a tzv. True Wireless. Oč se jedná? I odpověď na tuto otázkou najdete v následujícím článku.

Sluchátka iPhone můžete mít buď drátová, nebo bezdrátová. Rozdíl mezi nimi je evidentní. Zatímco ta drátová se k telefonu připojují kabelem, bezdrátová fungují na principu převodu zvuku na data, které je možné prostřednictví vysílače Bluetooth poslat bezdrátově. Princip komunikace mezi telefonem a bezdrátovými sluchátky je poměrně složitý a pro náš článek ne zas tak moc podstatný.

Vybíráme sluchátka Apple

Jaká sluchátka iPhone tedy zvolit? Při odpovědi na otázku zřejmě budete vycházet ze svých nároků a finančních možností. Obecně samozřejmě platí, že čím vyšší nároky na svá sluchátka budete mít, tedy čím kvalitnější zvuk od nich budete požadovat, tím si za ně více připlatíte. Ta nejlevnější drátová sluchátka Apple na e-shopu appleking.cz pořídíte za necelých 250 Kč. Za málo peněz ale dostanete málo muziky. Tedy zvuk ucházející, ale ne špičkový. Z opačného cenového spektra jmenujme Belkin Rockstar sluchátka mimo jiné vynikající právě kvalitní přenášeného zvuku.

Sluchátka pro sport? Jedině bezdrátová!

Další volbou jsou sluchátka bezdrátová, která místo kabelu, jak jsme již zmínili, komunikují prostřednictvím Bluetooth vysílače. Jejich hlavní devizou je právě absence mnohdy nepraktického kabelu. Z tohoto důvodu je tento typ sluchátek vhodný pro běh, rychlou chůzi a další pohybové aktivity.

True Wireless sluchátka

V kategorii bezdrátových sluchátek najdete jednak ta, která jsou spolu propojeny kabelem, ale i modely, které se bez něj zcela obejdou. Tzv. True Wirelles sluchátka se bez kabelu dokonce i sama nabíjejí. Do této kategorie patří i mezi uživateli oblíbená sluchátka AirPods. Pouzdro, v němž si je pořídíte, jim slouží jako powerbanka. Jiné modely se nabíjejí pouhým položením na nabíjecí podložku. A plně nabité vám vydrží až 24 hodin! Pokud tedy sluchátka Apple, Airpods sluchátka jsou správnou volbou!


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Velikonoční beránekVelikonoční beránek

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.