Naučte se hlídat si cenu zlata. Šetříte tím svoje peníze


26.11.2021Autor: MáMáma.cz

Naučte se hlídat si cenu zlata. Šetříte tím svoje peníze

Mezi konzervativní a oblíbené investice, se kterými určitě nesáhnete vedle, rozhodně patří investiční zlato. Díky své celosvětové oblíbenosti a hodnotě, která se drží nad úrovní inflace, se běžně doporučuje alespoň jako desetina hodnoty majetku. Ale odkud takové zlaté slitky vlastně pochází a na co si dát pozor, aby byl nákup zlata co možná nejvýhodnější? To se dozvíte přímo v tomto článku.

Odkud pochází zlaté slitky

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. Většina dostupných zlatých slitků tak pochází především ze Švýcarska. Takové zlato je známé celosvětové, kdy má vysokou kvalitu a bývá dostupné za příznivé ceny. Zajímavostí je, že nákup těchto zlatých slitků je výhodnější pro německé a rakouské investory v porovnání s těmi, kteří je nakoupí v Česku za koruny.

Najděte si solidního prodejce se zlatem za dobrou cenu

Aby toho nebylo málo, může se cena zlata lišit i v rámci jednotlivých možností nákupu. Při pečlivém hledání na internetu tak můžete narazit nabídky na investiční zlato, kdy se cena liší až o 10 %. Možná si řeknete, že nejde o velký rozdíl, ale protože je zlato investice, počítá se každá koruna. Kromě toho při nákupu většího objemu jde o značnou částku, která může být v řádech tisíců.

Nákup investičního zlata zvládnete i přes internet

A jak si pořídit investiční zlato? Nemusíte nikam chodit, protože celý nákup hravě zvládnete přes internet. Stačí si vybrat vhodné produkty a určit si, kolik chcete do zlata vložit peněz. Následně si ověřte, že internetový obchod, kde se chystáte nakoupit, má jasnou historii a může nabídnout předchozí kladné recenze. Je také dobré, aby zásilka byla pojištěna do odpovídající výše.


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Cuketová polévkaCuketová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.