Jak doma udržet zdravé prostředí i během zimy?


10.11.2022Autor: MáMáma.cz

Jak doma udržet zdravé prostředí i během zimy?

Během zimy méně otevíráme okna, samozřejmě kvůli udržení tepla, abychom netopili takzvaně Pánu Bohu do oken, ale mnohdy právě proto, že zejména z rána a k večeru bývá ovzduší plné kouře od všech sousedů, kteří topí tuhými palivy.  

A kvůli zdražujícím energiím se opět stále více lidí navrací k tuhým palivům a kotlům. Během posledních týdnů stoupají nemilosrdně ceny dřeva i uhlí. Hrozí tak, že lidé budou sahat po méně kvalitnějších možnostech, díky kterým si ale levněji udrží teplo ve svých domovech. Snadněji tak nahrají smogu. Smog je kombinací kouře s mlhou. V podstatě se jedná o únik látek, které jsou škodlivé pro zdraví, do atmosféry. Citlivější lidé, alergici, astmatici, děti nebo starší lidé zpravidla pociťují smog kolem sebe více než zdravý dospělý člověk.

V zimě už tak ale málo otevíráme okna, ale sem tam je to potřeba. Například i kvůli prachu, který se hromadí na skříních, v zákoutích a škvírkách. Stačí, aby se trochu rozvířil vzduch a hned máme plné nosy, kašleme a smrkáme. Naštěstí můžeme předejít oběma nepříjemnostem celkem hladce.

Velice příjemným řešením, které navíc využijete celoročně, je například praktická čistička vzduchu.

Zdravé ovzduší doma po celou zimu i celý rok

Čistička vzduchu Kärcher AF 20 by mohla být přímo unikátním řešením. Jedná se o menší a lehčí zařízení, které se postará o dokonalé čištění vzduchu v místnostech do 20 m2 . Snadno si ji přeneseme do pracovny při Home office, kde bude dělat věrnou, ale hlavně tichou společnost. A večer ji přeneseme dětem do pokojíku, aby se jim dobře spalo. Čistička vzduchu AF 20 čistí vnitřní vzduch od alergenů, škodlivin a patogenů pomocí svého vícevrstvého filtračního systému a náplně z aktivního uhlí. Zařízení vám na displeji ukáže kvalitu ovzduší pomocí barevného kódu, a jeho případné znečištění. Upozorní i na potřebu výměny filtru. Nebojte můžete čističku nechat „o samotě“ i s dětmi. Je ultra tichá a nabízí i noční režim, takže neruší od spánku ani práce. Dětská pojistka, časovač a automatický režim pro přizpůsobení se ovzduší jsou samozřejmostí. Účinnost filtru s 99, 95 % a vysoce kvalitní laser pro zmapování ovzduší spolu s kvalitním zpracováním vám přináší perfektního a bezpečného společníka na celý den i noc.

Chcete vědět mnohem více? Mrkněte na www.karcher.cz.

 


Komentáře

Pro přidání komentáře se přihlašte, pokud nemáte učet registrujte se.

Vybíráme z receptů

Těstoviny se špenátem a ořechyTěstoviny se špenátem a ořechy

Velmi jednoduché a rychlé vaření, to je recept na těstoviny se špenátem a vlašskými ořechy. A ta chuť!

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.