Pod světlem v koupelně na tebe pomrkávají dvě svislé čárky. Co teď? Sedni si, nadechni se a vydechni a v klidu tu informaci vstřebej. No jo vlastně. Podívám se na mamama.cz, určitě tam o tom bude článek nebo video, dozvím se víc i o miminku a dostanu odpovědi na všechny otázky.

Jsem těhotná, děťátko je na cestě

Jsem těhotná, děťátko je na cestě

Když jsem otěhotněla, bylo to pro nás s manželem velice milé překvapení, děťátko jsme si přáli, ale nechávali jsme všemu volný průběh. Moc jsme se oba na miminko těšili, na druhou stranu jsme neskrývali obavy z rodičovství. Je to přeci jen velká zodpovědnost. Když nám paní doktorka řekla, že čekáme chlapečka, manžel byl v sedmém nebi, asi každý muž si přeje mít syna. celý článek »

Dá se láska přepočítat na peníze? A starosti? A radost? A jak k tomu všemu přijdou děti?

Dá se láska přepočítat na peníze? A starosti? A radost? A jak k tomu všemu přijdou děti?

Já snad špatně slyšela... On přinese jednou za měsíc nákup a chce přispět??? Ano, dohoda zní i nadále, že nejsme partneři, ale já po něm přece nechci peníze za pečivo, salámy, sýry a další potraviny, ze kterých dělám snídani nebo večeři! Zatmí se mi před očima... On, který má dost peněz a nemusí přemýšlet nad tím, co v obchodě koupit, po mně chce zaplatit část nákupu? celý článek »

Vývoj řeči krok za krokem

Vývoj řeči krok za krokem

Vývoj řeči je individuální, závisí na mnoha faktorech – osobnosti i inteligenci dítěte, podnětnosti prostředí, ale také na prožívaném stresu nebo dalších okolnostech. Existují však případy, kdy lze jednoznačně říci, že by měl dítě logoped alespoň vyšetřit. celý článek »

Jak je to s návratem do práce po rodičovské dovolené?

Jak je to s návratem do práce po rodičovské dovolené?

Horké téma pro ženy vracející se po rodičovské pauze do práce i pro právníky, a to nejen ty podnikové. Jak je to vlastně s návratem do práce, jaká práva má zaměstnanec a jaká zaměstnavatel? Poradíme vám. celý článek »

S dítětem do sauny?

S dítětem do sauny?

Jste vášnivým příznivcem saunování a rád/-a byste s touto formou relaxace a otužování seznámil/-a i své děti? Jak se vlastně dívají na saunování malých dětí lékaři a kdy a kdy se saunováním dětí začít? celý článek »

Jak dodat dítěti železo

Jak dodat dítěti železo

Železo patří k prvkům, které mají v prvních letech života zásadní význam pro zdravý vývoj mozku a další orgánů. Proč ho děti potřebují a jak jim ho dodat? celý článek »

Strašák jménem predilekce

Strašák jménem predilekce

Máte novorozené miminko a slýcháte od ostatních maminek, že „kvůli predilekci cvičili vojtovku“? Začínáte proto zvýšeně pozorovat své dítě a váháte, zda se s ním neukázat u pediatra? Odpovíme na základní otázky ohledně predilekce. celý článek »

Je velký rozdíl mít jedno dítě a dvě děti?

Je velký rozdíl mít jedno dítě a dvě děti?

Odrůstá vaše dítko a čím dál častěji se vloudí myšlenka na pořízení miminka? Přemýšlíte nad tím, co by další přírůstek do rodiny znamenal a co všechno byste museli změnit? To, že budete mít dvě děti, na některých věcech nepoznáte, v jiných oblastech se vám ale zásadně změní život. celý článek »

Jste jako rodiče mnohdy zoufalí? Nejste sami, věřte

Jste jako rodiče mnohdy zoufalí? Nejste sami, věřte

Pamatujete si, jaké to bylo připravovat se na narození vašeho prvního dítěte? Jak jste připravovali pokojíček, chystali výbavičku, představovali si, jak budete chodit na hřiště, jak si budete společně hrát a povídat? Rodičovství ale málokdy připomíná život z reklamy a přiznat si, že realita je někdy jiná než naše představy, neškodí. celý článek »

Není školka jako školka aneb jak vybírat soukromou školku

Není školka jako školka aneb jak vybírat soukromou školku

Situace s nedostatečnou kapacit školek se sice oproti předchozímu roku o něco zlepšila, přesto řada rodičů nemá jinou volbu než dát dítě do soukromé mateřské školky. Stejně tak přibývá i rodičů, kteří si soukromou školku vybrali zcela záměrně. celý článek »

Přirozený porod...je to vůbec možné?

Přirozený porod...je to vůbec možné?

Hodně žen se dnes bojí, že nedokáží přirozeně porodit. Že už jsme civilizací tolik zhýčkaní a rozmazlení, že tyhle pradávné instinktivní věci u nás už prostě nefungují. Že naše těla už mají jinou stavbu a porodit dítě už prostě nezvládnou. Je to pravda? Nebo je všechno jinak? celý článek »

Jsem správná máma, když...?

Jsem správná máma, když...?

Máte někdy pocit, že je něco doma nad Vaše síly, vy zakřičíte na děti a pak je Vám to líto? Nebo chcete jít s kamarádkou ven a na děti vůbec nemyslet a myslíte si, že správná máma by to tak mít neměla? Tak nezoufejte, protože každé z nás se někdy stane, že jí uletí nervy nebo že chce mít chvíli sama pro sebe. Pojďte se podívat na další případy, kdy možná pochybujete a říkáte si: "Panebože, co jsem to za mámu?" celý článek »

Vybíráme z receptů

Tvarohové rohlíčkyTvarohové rohlíčky

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.