Pod světlem v koupelně na tebe pomrkávají dvě svislé čárky. Co teď? Sedni si, nadechni se a vydechni a v klidu tu informaci vstřebej. No jo vlastně. Podívám se na mamama.cz, určitě tam o tom bude článek nebo video, dozvím se víc i o miminku a dostanu odpovědi na všechny otázky.

Asistovaná reprodukce

Asistovaná reprodukce

Asistovaná reprodukce (umělé oplodnění) je lékařská pomoc partnerskému páru, který má problémy s otěhotněním. Pod pojmem asistovaná reprodukce se skrývá řada jednoduchých i náročnějších léčebných výkonů. celý článek »

Narodilo se předčasně (2. část)

Narodilo se předčasně (2. část)

Dobrou zprávou je, že se moderní medicíně daří zvyšovat naděje předčasně narozených dětí. Méně šťastnou zprávu je, že předčasně narozených dětí přibývá. Stejně jako se dostává specializované péče miminku, měli by i rodiče zůstávat v centru pozornosti nejen zdravotnických a sociálních pracovníků, ale také nejbližšího okolí. Co znamená předčasné narození dítěte pro rodiče a jak jim v dané situaci být oporou? celý článek »

Narodilo se předčasně

Narodilo se předčasně

Dobrou zprávou je, že se moderní medicíně daří zvyšovat naděje předčasně narozených dětí. Méně šťastnou zprávu je, že předčasně narozených dětí přibývá. Stejně jako se dostává specializované péče miminku, měli by i rodiče zůstávat v centru pozornosti nejen zdravotnických a sociálních pracovníků, ale také nejbližšího okolí. Co znamená předčasné narození dítěte pro rodiče a jak jim v dané situaci být oporou? celý článek »

Znakování batolat

Znakování batolat

Chcete se domluvit se svým dítětem ještě dřív, než se naučí mluvit? Je to jednoduché. Naučte se několika znakům ve znakové řeči batolat a komunikujte. Každé malé dítě touží po komunikaci. Chce sdělovat své potřeby, přání, myšlenky, pocity i obavy a strachy. Dejte dítěti, které ještě neumí mluvit, prostředek, kterým s vámi může sdílet svůj jedinečný svět. celý článek »

Básničky pro šikovné dětičky II

Básničky pro šikovné dětičky II

Pár básniček jsem již napsala a tak jsem se vrhla na další. Je samozřejmě veliká spousta básniček a říkanek, ale sem napíši staré, krásné pohybové říkanky, které nejsou až tak známé a profláklé. A jdou pěkně do pusinky a procvičí se i prstíky. celý článek »

Jak vyléčit maminku pomocí přírody

Jak vyléčit maminku pomocí přírody

Nemoc se nevyhýbá nikomu, bohužel ani těhotným či kojícím maminkám. Když už nás nemoc skolí, jsme omezené, jaké prášky si můžeme vzít, abychom neohrozily plod, či neposlaly něco do mlíčka. Naštěstí máme přírodu, která nám můžeme pomoci udržet nás zdravé, hlavně v období zimy, kdy není moc vitamínů.A nebo pokud cítíme, že se bacil k nám blíží, tak můžeme rychle zasáhnout. celý článek »

Plavání pro těhotné

Plavání pro těhotné

Plavání patří mezi doporučovaný pohyb v těhotenství a je vhodné s ním začít po ukončeném 12. týdnu těhotenství. Cílem plavání je udržet organismus těhotné ženy v dobré fyzické i psychické kondici, minimalizovat změny, které těhotenství přináší a připravit těhotné na porod. celý článek »

Očkovat či neočkovat

Očkovat či neočkovat

Čím dál tím častěji se ozývají názory, že očkování dětí není nezbytné, naopak že může dítěti uškodit. Možná i vy přemýšlíte nad tím, že byste sví miminko nenechala naočkovat. Co mu hrozí v případě, že vakcínu nedostane? A co mu hrozí v případě, že vakcínu dostane? Zkusme se na problematiku očkování či neočkování podívat zblízka. celý článek »

Anorexie v těhotenství

Anorexie v těhotenství

ikdy by mě nenapadlo, že matka může tak hazardovat se zdravím svého nenarozeného dítěte. Mě vlastně ani nenapadlo, že něco takového existuje. Moje kamarádka Káťa mě o tom přesvědčila, že to možné je. S Katkou se znám od základní školy a kamarádství přetrvává dodnes, a to je už pěkná řádka let celý článek »

Jak se domluvím s doktorem

Jak se domluvím s doktorem

Porod se blíží, máte už jakous takous představu o tom, jak byste chtěla, aby příchod vašeho miminka na svět vypadal. Máte sbaleny věci, které budete během toho velkého okamžiku a v několika dnech po něm potřebovat a které i chcete u sebe mít. A teď, jak zařídit, aby podle vašich představ spolupracoval i porodnický personál? Základem dobré komunikace s lékařem, porodní asistentkou i dětskou sestrou na neonatologickém oddělení je porodní plán. Není nutností, avšak máte-li v plánu nějakou „extra“ záležitost, je lepší mít to písemně. A jak má takový porodní plán vypadat? celý článek »

Rodit spontánně nebo císařským řezem?

Rodit spontánně nebo císařským řezem?

Tuto otázku si nejspíš položí většina nastávajících maminek. Mně bylo dopřáno obojí a tak můžu porovnat a podělit se s vámi o vlastní zkušenosti. Hned na začátek musím říct, že oba porody pro mě byly nejintenzivnějším a nejkrásnějším životním zážitkem, i když ani jeden vlastně neproběhl úplně podle mých představ. celý článek »

Vybíráme z receptů

Křenová omáčkaKřenová omáčka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.