Zajimavé články od odborníku na zajímavá témata jako porod, těhotenství, sex a vztahy a spoustu další. Přinášíme Vám také příběhy našich čtenářek.

Rozvíjení dětské dovednosti

Rozvíjení dětské dovednosti

Již od narození můžeme drobečkovi pomoci se zdokonalovat a rozvíjet jeho vrozené instinkty. V dnešní moderní době nám mohou pomoci různé interaktivní štěrchátka, plyšáci, dečky, stolky apod. Ale nelze se jen na toto spoléhat a musíme věnovat svůj čas a trpělivost. celý článek »

Netoužím po dítěti

Netoužím po dítěti

Nikdy by mě nenapadlo, že mezi námi jsou ženy, které nikdy nechtějí dítě. Vždy jsem si myslela, že biologické hodiny tikají každé ženě. Sice každé v jinou dobu, ale každá touží se jednou stát matkou, ať ve dvaceti nebo ve čtyřiceti. Ale kamarádka mě přesvědčila o opaku. celý článek »

Očkovat či neočkovat

Očkovat či neočkovat

Čím dál tím častěji se ozývají názory, že očkování dětí není nezbytné, naopak že může dítěti uškodit. Možná i vy přemýšlíte nad tím, že byste sví miminko nenechala naočkovat. Co mu hrozí v případě, že vakcínu nedostane? A co mu hrozí v případě, že vakcínu dostane? Zkusme se na problematiku očkování či neočkování podívat zblízka. celý článek »

Anorexie v těhotenství

Anorexie v těhotenství

ikdy by mě nenapadlo, že matka může tak hazardovat se zdravím svého nenarozeného dítěte. Mě vlastně ani nenapadlo, že něco takového existuje. Moje kamarádka Káťa mě o tom přesvědčila, že to možné je. S Katkou se znám od základní školy a kamarádství přetrvává dodnes, a to je už pěkná řádka let celý článek »

Lepší časy

Lepší časy

Blíží se jaro. A já mám pocit, že se kruh uzavírá a jedna kapitola mého života končí. Vždycky jsem myslela, že jakmile nastane konec, jakmile dojdu na konec této cesty, přijde úleva. Ale on přišel spíše zvláštní pocit. Takový... Asi je to lítost. Velký životní krok směrem vpřed a uzavřená cesta zpátky. celý článek »

Jak se domluvím s doktorem

Jak se domluvím s doktorem

Porod se blíží, máte už jakous takous představu o tom, jak byste chtěla, aby příchod vašeho miminka na svět vypadal. Máte sbaleny věci, které budete během toho velkého okamžiku a v několika dnech po něm potřebovat a které i chcete u sebe mít. A teď, jak zařídit, aby podle vašich představ spolupracoval i porodnický personál? Základem dobré komunikace s lékařem, porodní asistentkou i dětskou sestrou na neonatologickém oddělení je porodní plán. Není nutností, avšak máte-li v plánu nějakou „extra“ záležitost, je lepší mít to písemně. A jak má takový porodní plán vypadat? celý článek »

Alergie,nadměrná hygiena škodí

Alergie,nadměrná hygiena škodí

Alergie jsou v současné době jednou z nejčastějších civilizačních chorob. Existuje mnoho stovek virů, s nimiž si musí dětský organismus poradit sám. Musí prodělat řadu onemocnění, aby si mohl vytvořit protilátky. Takže je logické, že dítě musí nejprve přijít do styku s původci nemocí a prodělat banální onemocnění. celý článek »

Co s tělem po porodu? Maminko, zpět do kondice!

Co s tělem po porodu? Maminko, zpět do kondice!

Jste pyšná maminka držící zázrak v náručí. Už to nikdy nebude jako dřív. A vaše postava pravděpodobně také ne. Když jsem se podívala do zrcadla, realita byla krutá. Kde je ten štíhlí pas, pevné bříško a zadeček?A co ty stehna a boky? Kdo to na mě kouká ze zrcadla? Spatřila jsem vytahané bříško plných strií. celý článek »

Tvoření pro radost

Tvoření pro radost

Vůbec si nedokážu vzpomenout, jak jsem začala tvořit. Jak přišlo to přání něco vyrobit. Něco, na co bude radost se dívat. Věc, která vnese do duše opravdový klid a pocit štěstí. Ale přesně vím, co mě k tvorbě vedlo. Touha za sebou něco nechat. I kdyby šlo jen o maličkost. Něco mě pohánělo vzít lepidlo, nůžky a tvořit. Ta potřeba jet do obchodu a nakoupit cokoli, co je vhodné k výrobě nádherné dekorace do domova. celý článek »

Strašák jménem Syndrom náhlého úmrtí kojence

Strašák jménem Syndrom náhlého úmrtí kojence

Asi jako každá dnešní maminka jsem i já před porodem přemýšlela zda pořídit/nepořídit monitor dechu.Moje volba byla jasná:pořídit.Syndrom náhlého umrtí byl pro mě jako prvorodičku dvojčat docela strašákem.Ale jaké jsou dnes vlastně možnosti? celý článek »

Levný a jednoduchý nápad, jak udělat pro chlapečka garáž

Levný a jednoduchý nápad, jak udělat pro chlapečka garáž

Levný a jednoduchý nápad, jak potěšit své syny. Stačí Vám na to jen pár věcí Krabice, Ruličky (od toaletního papíru, kuchyňských papírových utěrek, od strečky apod.), Lepidlo/event. oboustranná páska, Nůž/nůžky (v případě že musíme krabici zmenšit hloubku), Lepící páska. celý článek »

Partnerský život po porodu

Partnerský život po porodu

Narození nového potomka utvoří z dosavadních dvou partnerů kompletní rodinu. Je pravda, že dítě může partnerský vztah posílit, ale také významně narušit. Pro oba partnery s sebou nese zcela nové role, ale to v žádném případě neznamená, že by kvůli nim měli zcela odložit své role dosavadní. Protože pokud se například žena stane matkou na plný úvazek a začne zanedbávat svou roli partnerky, vždy nastává problém. celý článek »

Vybíráme z receptů

Roládová stříškaRoládová stříška

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.