Zajimavé články od odborníku na zajímavá témata jako porod, těhotenství, sex a vztahy a spoustu další. Přinášíme Vám také příběhy našich čtenářek.

Deník zasloužilé matky

Deník zasloužilé matky

Jmenuju se Irena Bartošová a jsem maminkou dvou dospělých dcer. Obě moje babičky měly těžké porody. Velmi těžký porod měla i moje maminka se mnou. Nedostala jsem do života žádnou jinou „pravdu“ než takovou, že porod je hrozný, bolestivý a že se na něj může i umřít. A tak to taky bylo. Konečně vím, že to může být jinak. A tohle je můj příběh. celý článek »

Jak pomoci ženám, aby hezky porodily?

Jak pomoci ženám, aby hezky porodily?

Kdysi jsem studovala porodní asistenci. I to byl jeden z důvodů, proč jsem začala pracovat s maminkami. Ze školy jsem odešla s jednou otázkou. Kde se učí, jak hezky porodit? celý článek »

Přirozený porod...je to vůbec možné?

Přirozený porod...je to vůbec možné?

Hodně žen se dnes bojí, že nedokáží přirozeně porodit. Že už jsme civilizací tolik zhýčkaní a rozmazlení, že tyhle pradávné instinktivní věci u nás už prostě nefungují. Že naše těla už mají jinou stavbu a porodit dítě už prostě nezvládnou. Je to pravda? Nebo je všechno jinak? celý článek »

Ideální porodnice? Ano.

Ideální porodnice? Ano.

Kdo by nechtěl ideální porodnici. A jak jí vlastně vybrat? Důležité je vědět, co vlastně očekávám. Jak si to představuji a jak budu naladěná. Pojďte se krok za krokem podívat na to, co udělat, abych si vybrala, byla spokojená a všechno bylo tak říkajíc, jak chci. celý článek »

Chci být máma a vím, že to dokážu

Chci být máma a vím, že to dokážu

Co všechno se dá v životě změnit? Co všechno jde udělat jinak, když jsme zvyklí to 20 let dělat jedním způsobem? Co když mi nevyhovuje, jak žiju, co když toužím být máma, mám strachy, nevím, jak to bude, ale chci to změnit? Chci si věřit. Tohle je příběh o změně. O změně ženy, kterou její známí skoro nepoznali a kroutili hlavou. A ptali se: "Jak jsi to jenom udělala?" celý článek »

3 mýty o tom, jaká bych měla být

3 mýty o tom, jaká bych měla být

"Měla bys tohle. A tohle nemůžeš. Takhle to nedělej!" Ve svojí snaze mi v životě pomoci jsem slyšela od rodiny a přátel různé věci. Dlouho jsem byla zakřiknutá, tichá a v koutku, protože mě děsila představa konfliktu. Nakonec mi ale došlo, že to takhle nechci a že potřebuji být sama sebou stejně jako potřebuji kyslík k dýchání. Věřím, že žena je v životě jedině šťastná, když ani přes svatbu, miminko a rodinu nezapomene, kým vlastně je. Já na to na dlouhou dobu zapomněla a tohle je můj příběh. celý článek »

Jsem správná máma, když...?

Jsem správná máma, když...?

Máte někdy pocit, že je něco doma nad Vaše síly, vy zakřičíte na děti a pak je Vám to líto? Nebo chcete jít s kamarádkou ven a na děti vůbec nemyslet a myslíte si, že správná máma by to tak mít neměla? Tak nezoufejte, protože každé z nás se někdy stane, že jí uletí nervy nebo že chce mít chvíli sama pro sebe. Pojďte se podívat na další případy, kdy možná pochybujete a říkáte si: "Panebože, co jsem to za mámu?" celý článek »

Mléčňáky jsou na nic nebo ne?

Mléčňáky jsou na nic nebo ne?

Příběhů bylo hodně, ale co konkrétní tipy a rady? Třeba na něco tak "banálního" jako je čištění zubů. A co Vaše dítko? Čistíte klasickou pastou nebo jí zásadně odmítá a chce jahodu a nic než jahodu? A jak se vlastně správně čistí zoubky? Že to není věda? A jste si jistí?... celý článek »

Do naha aneb Martinin příběh o porodu jinak

Do naha aneb Martinin příběh o porodu jinak

Porod jako takový mě začal zajímat už jako malou. Měla jsem ráda děti a miminka. Věděla jsem už tehdy, že budu jednou taky máma, že chci být máma. Takže musim říct, že jsem byla vyděšená z toho, jak to udělám, abych byla dobrá máma a abych neměla stejný porod jako ta moje. Jednou jsem se mamky zeptala, jaké to bylo, když mě rodila. Ona zesmutněla a povídá: "Marti, to byla ta nejhorší bolest v životě." Zarazilo mě to a bodlo do srdce jako nůž. Myslela jsem si, že to je moje vina. celý článek »

Porod doma - bláznovství nebo jak to vlastně je?

Porod doma - bláznovství nebo jak to vlastně je?

Porod doma je pořád dost kontroverzní téma a člověku se ježí chřípí, když se o něm mluví. Jak je to s ním ale doopravdy? Je to nezodpovědný hazard bourající všechny jistoty nebo jde o nejlepší volbu pro toho, kdo se připraví a věří svému tělu? Veronika zažila oba porody. Jeden v porodnici a jeden doma. Tak se podívejme, co nám poví... celý článek »

Nosit nebo viset?

Nosit nebo viset?

Nosit nebo viset? Nebojte se. Nejsme ani na nákupech, ani ve středověku. Stojíme u miminka a máme na výběr. Kočárek, šátek, klokanka a nosítko. Co si vybrat a v čem mu bude nejlíp? Tak se na to podíváme. celý článek »

Od kravaťáků k miminkům - můj příběh fotografky

Od kravaťáků k miminkům - můj příběh fotografky

Fotila jsem politiky, muže v kravatách a dámy v kostýmcích, účastnila se společenských událostí, byla jsem osobní fotografkou českého europoslance. Stála jsem s foťákem i na pražských maratonech. Vždycky jsem se ale ráda vracela k osobnímu. K tomu lidskému. A to je pro mě focení rodin, maminek v očekávání, miminek nebo milenců…tady je moje místo :-) celý článek »

Vybíráme z receptů

Míša řezyMíša řezy

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.