Zajimavé články od odborníku na zajímavá témata jako porod, těhotenství, sex a vztahy a spoustu další. Přinášíme Vám také příběhy našich čtenářek.

Přetížené dítě

Přetížené dítě

V současné době je velmi populární zapisovat děti již od útlého, někdy i kojeneckého věku, na různé zájmové, nebo naopak všestranně rozvíjející kroužky. Jaké výhody a nevýhody takovéto aktivity s dětmi mají a jak poznat, že je vaše dítě přetížené? celý článek »

Narodilo se předčasně (2. část)

Narodilo se předčasně (2. část)

Dobrou zprávou je, že se moderní medicíně daří zvyšovat naděje předčasně narozených dětí. Méně šťastnou zprávu je, že předčasně narozených dětí přibývá. Stejně jako se dostává specializované péče miminku, měli by i rodiče zůstávat v centru pozornosti nejen zdravotnických a sociálních pracovníků, ale také nejbližšího okolí. Co znamená předčasné narození dítěte pro rodiče a jak jim v dané situaci být oporou? celý článek »

Narodilo se předčasně

Narodilo se předčasně

Dobrou zprávou je, že se moderní medicíně daří zvyšovat naděje předčasně narozených dětí. Méně šťastnou zprávu je, že předčasně narozených dětí přibývá. Stejně jako se dostává specializované péče miminku, měli by i rodiče zůstávat v centru pozornosti nejen zdravotnických a sociálních pracovníků, ale také nejbližšího okolí. Co znamená předčasné narození dítěte pro rodiče a jak jim v dané situaci být oporou? celý článek »

Nemoci přenosné z domácích zvířat na děti (lidi)

Nemoci přenosné z domácích zvířat na děti (lidi)

Naši mazlíčci s námi žijí ve společných domácnostech a jsme s nimi v těsném kontaktu. I když svou kočku či psa očkujete proti nejnebezpečnějším chorobám, hrozí vám každý den riziko nákazy. A to i od zvířat, která se z domova nehnula ani na krok. Které nemoci se mohou přenést ze zvířat na lidi? celý článek »

Znakování batolat

Znakování batolat

Chcete se domluvit se svým dítětem ještě dřív, než se naučí mluvit? Je to jednoduché. Naučte se několika znakům ve znakové řeči batolat a komunikujte. Každé malé dítě touží po komunikaci. Chce sdělovat své potřeby, přání, myšlenky, pocity i obavy a strachy. Dejte dítěti, které ještě neumí mluvit, prostředek, kterým s vámi může sdílet svůj jedinečný svět. celý článek »

Pejsci k dětem

Pejsci k dětem

Jaký je nejlepší pes pro děti? To je častá otázka, ale není na ni žádná konkrétní odpověď. Můžete si přečíst desítky pozitivních zážitků s tím nebo oním plemenem a ve finále zjistit, že takový pejsek není vůbec pro vás a vaše ratolesti vhodný. Je to dáno tím, že ačkoliv známe obecnou charakteristiku plemene, musíme si uvědomit, že stejně jako je tomu u i člověka, každý pes je individualitou. celý článek »

Hyperaktivita dětí (ADHD)

Hyperaktivita dětí (ADHD)

ADHD patří k poruchám, u kterých se příznaky a jejich intenzita mění během vývoje jedince. Rozdíly jsou také mezi chlapci a dívkami. Jde o poruchu pozornosti, hyperaktivitu a impulzivitu. ADHD je porucha, kterou je možné léčit. Trpí jí zhruba každé třinácté dítě. celý článek »

Obezita a nadváha u dětí

Obezita a nadváha u dětí

Nadváha a obezita není problémem jen dospělých. Obezita a nadváha postihují v České republice 20–30 % dětí. Dětská obezita je závažný psychosociální problém,ale především závažný zdravotní problém. Hlavní zdroj dětské obezity v civilizovaném světě lze jednoznačně pojmenovat - je to životní styl rodiny. Počet obézních dětí i mladistvých neustále v ČR stoupá. celý článek »

Básničky pro šikovné dětičky II

Básničky pro šikovné dětičky II

Pár básniček jsem již napsala a tak jsem se vrhla na další. Je samozřejmě veliká spousta básniček a říkanek, ale sem napíši staré, krásné pohybové říkanky, které nejsou až tak známé a profláklé. A jdou pěkně do pusinky a procvičí se i prstíky. celý článek »

Jak vybrat letní tábor?

Jak vybrat letní tábor?

Základem úspěchu je dostatek informací. Je vhodné najít si informace nejen na internete, ale také se pozeptat známých a kamarádů. Dobrým znamením je také tradice. Pokud stejní lidé pořádají už spousty let stejný tábor na totožném místě, nejspíš tam bude vše v pořádku. Dalším krokem by mělo být osobní setkání s hlavním vedoucím. celý článek »

Básničky pro šikovné dětičky

Básničky pro šikovné dětičky

Nejlepší způsob, jak podpořit rozvoj řeči a jazyka je si s dítětem povídat, číst, říkat básničky a zpívat. Dítě musí slyšet jednoduchou a srozumitelnou řeč, žádné žvatlání. Každý den, bychom si měli najít čas na čtení pohádek, povídání si nad knížkou, říkání básníček nebo zpívání písniček. celý článek »

Jak vyléčit maminku pomocí přírody

Jak vyléčit maminku pomocí přírody

Nemoc se nevyhýbá nikomu, bohužel ani těhotným či kojícím maminkám. Když už nás nemoc skolí, jsme omezené, jaké prášky si můžeme vzít, abychom neohrozily plod, či neposlaly něco do mlíčka. Naštěstí máme přírodu, která nám můžeme pomoci udržet nás zdravé, hlavně v období zimy, kdy není moc vitamínů.A nebo pokud cítíme, že se bacil k nám blíží, tak můžeme rychle zasáhnout. celý článek »

Vybíráme z receptů

Velikonoční beránekVelikonoční beránek

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.