Miminko je na světě a ty ani nedokážeš popsat svou radost - i když jsi unavená a na hlavě máš možná vrabčí hnízdo. Děvět mesíců jsi ho vnímala, zvykala si na jeho fotbalové výkony a zamilovala si ho. A tak tě napadá: Co se bude dít dál? Jak bude miminko růst, co potřebuje a budu to pořád já?

Maminko oslav miminko

Maminko oslav miminko

Těhotenství je pro ženu dar a něco opravdu výjimečného a krásného. I když při těhotenství musí žena toho mnoho protrpět, tak často na toto období vzpomíná velice ráda. A pak když se miminko narodí, tak je to nejkouzelnější. A to vyžaduje pořádnou oslavu. Většinou miminko zapíjejí jen muži, ale proč by nemohly slavit i maminky? celý článek »

Spát s dětmi v jedné posteli?

Spát s dětmi v jedné posteli?

Spát s dítětem v posteli s sebou přináší velké výhody. Nezapomínejte ale zároveň na nezbytná opatření. Čtěte více! Rady typu "Nech ho, ať se vyřve!" slyšíme dnes naštěstí jen minimálně a obvykle z úst starší generace. Proč je dobré tuto radu zcela ignorovat a naopak si "přizvat" dítě do postele? Přinášíme vám vysvětlení! celý článek »

Připravte dítě na první cyklistické krůčky

Připravte dítě na první cyklistické krůčky

Vaše dítě už zvládá chůzi a vy přemýšlíte, jakým způsobem ho dále sportovně rozvíjet. Tradičním a osvědčeným postupem je samozřejmě jízda na kole. Jak by měly proběhnout první ujeté metříky? Ideálním začátkem je odstrkovadlo, což je vozítko se dvěma předními a dvěma zadními koly. Odpadá zde tedy problém s rovnováhou. Dítě se zaměřuje pouze na odrážení nohama od země a na zatáčení. celý článek »

Zbavte se dráždivého kašle pomocí tabletek

Zbavte se dráždivého kašle pomocí tabletek

Kašel je běžnou, zato nepříjemnou nemocí. Jelikož zákony schválnosti fungují spolehlivě, dráždivé záchvaty kašle bývají nejčastější v noci, když chcete spát, nebo ve veřejných prostorech – např. v MHD. A nejhorší je, když s sebou ještě navíc nemáte ani nápoj, jímž byste zvlhčili sliznici. celý článek »

Dětská narozeninová oslava, na kterou se nezapomíná

Dětská narozeninová oslava, na kterou se nezapomíná

Dětské narozeninové oslavy jsou vždy velkou událostí už od prvního roku. Zatímco prvních pár let bohatě postačí upéct dort a pozvat rodinu, s vyšším věkem stoupá i náročnost příprav. Především je nutné vymyslet zábavu pro kamarády ze školky či školy, protože přece jenom dort, chlebíčky a kakao jsou spíš záležitostí vašeho dětství. Dnešní nezapomenutelné oslavy vypadají jinak. celý článek »

 Pořiďte dětem povlečení do postýlky s pohádkovým motivem

Pořiďte dětem povlečení do postýlky s pohádkovým motivem

Víte, které postavičky má vaše dítko nejraději? Výrobci dětských lůžkovin sledují módní trendy a vyznají se v tom, co je v pohádkovém světě v kurzu. Mimoni, princezna Sofie, víla Zvonilka a Ledové království, to jsou v současnosti nejoblíbenější pohádkové motivy. Objevují se v celých dětských kolekcích oblečení, na osuškách i na dětském povlečení. Jak vidíte, výběr motivu není těžký, zaměřte se spíše na životnost materiálu. Jak poznat opravdu kvalitní povlečení? celý článek »

Jak vybrat správný batoh do školy

Jak vybrat správný batoh do školy

Děti musí každý den chodit do školy s větším počtem učebnic a jejich batohy nebývají lehké. Pití, svačina a všechny knížky dohromady váží až několik kilogramů. Zároveň by mělo mít dítě svůj batoh rádo. Právě proto je výběr zásadním krokem, který je nutné nepodcenit, a zaměřit se i na detaily. Tipy, jak vybírat školní batoh, získáte v tomto článku. celý článek »

Kde vám půjčí, když jste na mateřské?

Kde vám půjčí, když jste na mateřské?

Jste-li na mateřské dovolené, nepochybně si nemůžete zrovna moc vyskakovat. Bezdětný člověk si to nedokáže představit, ale plenky, jídlo a oblečení pro děti, které stále rostou, nejsou levné investice. Stačí, aby přišel jeden nečekaný vyšší výdaj (třeba rozbitá pračka, bez níž se s malým dítětem prostě neobejdete) a už jste ve finančních potížích. Kde sehnat pár tisíc, když do toho nechcete zatahovat rodinu a v bance vám nepůjčí? celý článek »

Školka plná zábavy

Školka plná zábavy

Soukromá školka v Brně poskytuje vše pro harmonický vývoj dítěte. Vaše dítě se zde naučí spoustě novým hrám, pozná nové kamarády a připraví se na budoucí roky studia. Díky programu školky, který zahrnuje hudební výchovu a anglický jazyk, mají děti správný základ v době nástupu na základní školu. Školka byla založena roku 2007 v návaznosti na Jazykovou školu Hrubý, tudíž letos slaví první úspěšné desetiletí. celý článek »

Co zapříčiňuje bolest kloubů a jak si pomoci

Co zapříčiňuje bolest kloubů a jak si pomoci

Ve většině případů souvisí bolest kloubů s věkem či nepříjemnou chorobou. To, kdy a v jaké míře se problémy s klouby objeví, hodně závisí na dědičných předpokladech a dalších faktorech. Některé z nich můžeme ovlivnit. Ideální cesta, jak se účinně zbavit bolesti kloubů, tedy spočívá hlavně v prevenci jejího vzniku. celý článek »

Když řádí nemoci, doplňte dětem vitamíny

Když řádí nemoci, doplňte dětem vitamíny

Právě sychravý podzim je obdobím, kdy se nejvíce šíří chřipky, angíny a nachlazení. Kolikrát stačí poslat dítě do školky či školy a vrátí se s něčím takovým. Mezi dětmi se totiž nemocem daří a šíří se rychle. Jediný způsob, jak tomu zabránit, je doplnit dětskému tělíčku vitamíny, aby bylo proti všem bacilům dostatečně silné. celý článek »

Nejen jako chodec musíte být vidět

Nejen jako chodec musíte být vidět

Jak jistě víte, v únoru vešla v platnost novela zákona o silničním provozu. Všem chodcům pohybujícím se po silnici mimo město za snížené viditelnosti přikazuje nosit reflexní prvky, v opačném případě hrozí pokuta. Cílem zákonu však není tahat z lidí peníze, ale zvýšit bezpečnost na silnicích. celý článek »

Vybíráme z receptů

Celerová polévkaCelerová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.