Miminko je na světě a ty ani nedokážeš popsat svou radost - i když jsi unavená a na hlavě máš možná vrabčí hnízdo. Děvět mesíců jsi ho vnímala, zvykala si na jeho fotbalové výkony a zamilovala si ho. A tak tě napadá: Co se bude dít dál? Jak bude miminko růst, co potřebuje a budu to pořád já?

Řvací technika

Řvací technika

Snad každá maminka slyšela o tzv. „řvací technice“, a mnohé z nás si ji vyzkoušely na svých ratolestech. Když jsem se od kamarádek o této technice dozvěděla, byla jsem velice překvapená, že něco tak drastického se používá, natož, že to může i fungovat. Netušila jsem jak tuto metodu budu hojně využívat. Jako prvorodička jsem měla představu o odnaučování zlozvyků velice zkreslenou. celý článek »

Látkové pleny vs. jednorázové pleny

Látkové pleny vs. jednorázové pleny

Nikdy by mě nenapadlo, že v dnešní moderní době se rozhodnu pro látkové pleny. Jako nastávající maminka jsem měla vše nachystané, nažehlené, stačilo jen nakoupit pleny. Protože jsem měla kolem sebe už kamarádky maminky, šla jsem si pro radu, které jsou nejlepší pro mé dítě. celý článek »

Kojenecká voda vs. kohoutková voda

Kojenecká voda vs. kohoutková voda

Když jsem čekala synka, chtěla jsem být na vše připravená a mít důležité informace, které by se mi mohly hodit i později. Zajímalo mě, jaká kojenecká voda je nejlepší a do jakého věku je vhodné ji používat. Netušila jsem jak rozdílné jsou názory maminek. Já jsem se rozhodla používat selský rozum a šla jsem zlatou střední cestou. celý článek »

První botičky pro vaši ratolest

První botičky pro vaši ratolest

Vaše ratolest udělalo první samostatné krůčky a vy začínáte přemýšlet o prvních botičkách. Na první pohled to může vypadat jako lehký úkol. Ale opak je pravdou. Nástrahy jak koupit nevhodnou obuv je na každém rohu. Dnes si můžeme vybrat krásné a levné botičky i v supermarketech , stáncích či v obuvi, která není zaměřená na „zdravou dětskou obuv“. celý článek »

Kolik stojí dětská rovnátka?

Kolik stojí dětská rovnátka?

Byla vašemu dítěti indikována ortodontická léčba, nebo očekáváte, že se tomu tak v budoucnu stane? Jak nákladná tato péče je a jak vysoká je spoluúčast rodičů? celý článek »

Co přinese dětem a rodičům kurz plavání a batolat?

Co přinese dětem a rodičům kurz plavání a batolat?

Plavání kojenců a dětí předškolního věku je v České republice velmi populární. Co může tento kurz přinést dětem i jejich rodičům a na co si případně dát při výběru organizátora kurzu plavání pozor? celý článek »

Jak ušetřit na dětském oblečení a potřebách pro děti

Jak ušetřit na dětském oblečení a potřebách pro děti

Na mateřské, a o to více na rodičovské dovolené přijde každá koruna vhod. Čím déle žije rodina z jednoho příjmu ekonomicky aktivního člena rodiny, většinou otce, tím níže její sociální úroveň klesá. Ačkoli je systém sociálních dávek v České republice poměrně štědrý, má velká část rodin napjatý rodinný rozpočet. Jak lze ušetřit například na dětském oblečení nebo potřebách pro děti? celý článek »

Co dělat, když se kojení nedaří

Co dělat, když se kojení nedaří

Kojení je jedna z nejkrásnějších věcí, které můžete jako maminka zažít. Předporodní příprava na kojení je věc jedna, stejně jako teorie, ale praxe věc druhá. Problémů, které mohou při kojení nastat, je celá řada – kde hledat pomoc, když se kojení nedaří? celý článek »

Dvě děti standard, tři nerozum?

Dvě děti standard, tři nerozum?

Máte jedno dítě a uvažujete o tom pořídit si další miminko? Nebo ještě děti nemáte, ale máte jasnou představu o tom, že chcete mít dvě, nebo dokonce tři děti? Jak moc velký rozdíl je mít jedno dítě nebo více dětí a kolik například dítě stojí? Nabízíme jeden z možných úhlů pohledu na to, co znamená větší rodina. celý článek »

Co všechno obnáší dětská rovnátka?

Co všechno obnáší dětská rovnátka?

Jdete s dítětem od zubaře a v ruce si nesete doporučené k ortodontistovi? Málokdo ví, co ortodontická léčba u dětí i u dospělých obnáší a na co se připravit. Vše podstatné najdete v tomto článku. celý článek »

Jak na správný motorický vývoj dítěte?

Jak na správný motorický vývoj dítěte?

Narozením dítěte se změní rodičům celý dosavadní život, každý den pro ně připraví nové a nové úkoly, které musí oni, stejně jako jejich dítě zvládnout. Držet v náručí dítě, které má minimální svalové napětí, je pro mnoho rodičů nečekaným zážitkem. Jak s dítětem správně zacházet, abychom mu umožnili optimální motorický vývoj? celý článek »

Nezvládnout všechno sama není hřích

Nezvládnout všechno sama není hřích

V lidském životě nastanou situace, kdy se nahromadí množství úkolů, práce nebo náročných činností, a vy budete vystavena velkému stresu. Máte několik možností, jak zareagovat – existují ženy, které v těchto a podobných situacích volí vždy stejnou reakci, a sice „já to zvládnu“. Je to nejlepší možná strategie? celý článek »

Vybíráme z receptů

Domácí pizzaDomácí pizza

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.