Miminko je na světě a ty ani nedokážeš popsat svou radost - i když jsi unavená a na hlavě máš možná vrabčí hnízdo. Děvět mesíců jsi ho vnímala, zvykala si na jeho fotbalové výkony a zamilovala si ho. A tak tě napadá: Co se bude dít dál? Jak bude miminko růst, co potřebuje a budu to pořád já?

Kdy zajít k logopedovi?

Kdy zajít k logopedovi?

Každé dítě je výjimečné, a proto i osvojování si správné výslovnosti probíhá individuálně. Některé děti se správnou výslovnost naučí poměrně brzy a rychle, a to i hlásky, které v českém jazyce považujeme za nejtěžší (r,ř), jiné se s jejich výslovností perou i ve školním věku. Když srovnáme vrstevníky, existují velké rozdíly mezi jednotlivými dětmi, které však ještě nemusejí znamenat poruchu řeči. celý článek »

Pečeme s dětmi

Pečeme s dětmi

Každé dítě se rádo patle v těstě a mouce. Prostě, jak je nepořádek tak je to teprve správná sranda ☺ A proč jen péci na vánoce? Nepořádek si můžeme udělat i během roku ☺. Když není pěkné počasí a nebo je dítko nemocné, tak je to fajn nápad jak si na odpolední mlsání sami mohou děti něco upéct. celý článek »

Školky umí děti zabavit i naučit spoustu nových věcí

Školky umí děti zabavit i naučit spoustu nových věcí

Školka je pro děti nejen výbornou přípravou na školní roky, ale naučí je zvládat mnohé činnosti, zabaví je a může objevit i jejich talent. Hraní, sportování, pobyt na čerstvém vzduchu a jiné aktivity patří do běžného dne ve školkách. Velkou předností je, že si malé holčičky a kluci zvyknou na kolektiv. celý článek »

Dawnův syndrom

Dawnův syndrom

Downův syndrom patří mezi nejčastější genetické vady. Tato porucha je způsobena nesprávným počtem chromozomů. Buňky normálního člověka obsahují 46 chromozomů, to jsou dvě sady po 23 chromozomech. celý článek »

Plavání batolat

Plavání batolat

Plavání miminek se soustředí hlavně na zábavu a lehkost volného pohybu.  Voda může miminku připomínat příjemné chvíle v  bříšku, kde ještě nedávno bezstarostně plavalo v plodové vodě. Většina kurzů se vypisuje pro děti od 6 měsíců. Teplota vody je kolem 31-32 stupňů. celý článek »

Jak se zbavit ZAVŠIVENÍ (Pediculosis)

Jak se zbavit ZAVŠIVENÍ (Pediculosis)

Asi každá maminka už to zná, přivede své dítě do školky a na nástěnce visí oznámení pro rodiče znění: “Ve školce se vyskytly vši, kontrolujte dětem vlasy”. Je velkým omylem myslet si, že vši jsou známkou nedostatečné hygieny. V dnešní době se bohužel jedná o stále aktuální problém a velmi častý strašák dětských kolektivů. celý článek »

Rozvíjení dětské motoriky po domácku

Rozvíjení dětské motoriky po domácku

V dnešní době jsou hračky pro děti moc drahé, tak proč si nevyrobit za pár korun jednoduché hračky/pomůcky na procvičení hlavičky, jemné motoriky apod. Vždy dítěte ukážeme co po něm chceme. Po sléze vyzveme aby i sám to zkusil. Ze začátku můžeme vše dělat sním (střídat se). Vždy hodně chválíme. celý článek »

Kdy s dítětem poprvé k zubaři

Kdy s dítětem poprvé k zubaři

Pamatujete si, jak probíhala vaše první návštěva zubaře? Nebo jste v dětství k zubaři vůbec nechodili, dokud jste nezačali chodit do školy? V současné době je téměř nepředstavitelné nejít s dítětem k zubaři poprvé v útlém dětství, vysvětlíme vám, pro celý článek »

Rozvíjení dětské dovednosti

Rozvíjení dětské dovednosti

Již od narození můžeme drobečkovi pomoci se zdokonalovat a rozvíjet jeho vrozené instinkty. V dnešní moderní době nám mohou pomoci různé interaktivní štěrchátka, plyšáci, dečky, stolky apod. Ale nelze se jen na toto spoléhat a musíme věnovat svůj čas a trpělivost. celý článek »

Alergie,nadměrná hygiena škodí

Alergie,nadměrná hygiena škodí

Alergie jsou v současné době jednou z nejčastějších civilizačních chorob. Existuje mnoho stovek virů, s nimiž si musí dětský organismus poradit sám. Musí prodělat řadu onemocnění, aby si mohl vytvořit protilátky. Takže je logické, že dítě musí nejprve přijít do styku s původci nemocí a prodělat banální onemocnění. celý článek »

Strašák jménem Syndrom náhlého úmrtí kojence

Strašák jménem Syndrom náhlého úmrtí kojence

Asi jako každá dnešní maminka jsem i já před porodem přemýšlela zda pořídit/nepořídit monitor dechu.Moje volba byla jasná:pořídit.Syndrom náhlého umrtí byl pro mě jako prvorodičku dvojčat docela strašákem.Ale jaké jsou dnes vlastně možnosti? celý článek »

Kojení

Kojení

Kojení je přirozenou výživou dítěte. Je to nejlepší volba pro novorozence a kojence v prvních 6 měsících. Pro kojení se většina z nás rozhodla, protože je to přirozené a nenahraditelné. Složení mateřského mléka nemůže být konkurentem pro sebelepší značku umělých mlék. celý článek »

Vybíráme z receptů

Pařížský dortPařížský dort

Dort ze světlého a tmavého těsta plněný kakaovou šlehačkou, potřený vanilkovou šlehačkou, zdobený čokoládovými hoblinkami a oříšky.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.