Miminko je na světě a ty ani nedokážeš popsat svou radost - i když jsi unavená a na hlavě máš možná vrabčí hnízdo. Děvět mesíců jsi ho vnímala, zvykala si na jeho fotbalové výkony a zamilovala si ho. A tak tě napadá: Co se bude dít dál? Jak bude miminko růst, co potřebuje a budu to pořád já?

Jakou výbavu potřebuje vaše miminko?

Jakou výbavu potřebuje vaše miminko?

V podstatě nezáleží na tom, jestli se připravujete na první, nebo třetí miminko, protože v každém případě potřebujete základní vybavení, bez kterého se neobejdete. Současný trh je rozmanitý a nabízí vychytávky, které vám usnadní práci a ušetří čas. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno na začátek mateřství potřebujete nejen vy, ale především vaše novorozeně. celý článek »

Rady pro zařízení dětského pokoje

Rady pro zařízení dětského pokoje

Přemýšlíte nad vybavením do dětského pokoje a nevíte, jaký nábytek budete konkrétně potřebovat? V takovém případě se vám bude hodit následující článek, kde se dozvíte několik informací o samotném výběru jednotlivých kusů nábytku a o tom, na co si dát během celého procesu pozor. celý článek »

Nezapomeňte svým dětem pořídit nové školní batohy. V září se jim půjde lépe a s větší chutí do školy

Nezapomeňte svým dětem pořídit nové školní batohy. V září se jim půjde lépe a s větší chutí do školy

Přestože si děti ještě naplno užívají letní prázdniny, vy už jistě začínáte přemýšlet o tom, co jim koupit před tím, než znovu usednou do školních lavic. Před začátkem školního roku je určitě dobré, jestliže svým dětem dopřejete radost z nového školního batohu. Kromě designu je ale třeba si dát pozor na několik základních věcí, jež u tohoto druhu vybavení nesmějí chybět. celý článek »

Tablet pomůže s rozvojem dítěte, nastavte ale hranice používání

Tablet pomůže s rozvojem dítěte, nastavte ale hranice používání

Tablet rozvíjí dětskou představivost, učí pozornosti a novým dovednostem. Kdy je správný čas ho dítěti pořídit? A jak nastavit hranice? celý článek »

Rodinná výuka výživy v kuchyni

Rodinná výuka výživy v kuchyni

Společné vaření je jedním ze způsobů, jak příjemně strávit čas s rodinou doma. Kromě poznávání nových chutí může mít ještě další důležitý význam, např. může být formou výuky výživy. Získávání znalostí o nutričních hodnotách výrobků a jejich vlivu na organismus, jako je například budování imunity, stojí za to spojit s kulinářskými aktivitami a začít již od útlého věku. celý článek »

Krůta – první maso pro dítě

Krůta – první maso pro dítě

Období mezi 17. a 26. týdnem života dítěte, když poprvé přijímá jiná jídla než mateřské mléko nebo tepelně upravené mléko, je výjimečné pro celou rodinu. Je to vhodný okamžik k prověření stravovacích návyků všech členů rodiny, například z hlediska masa, které se každý dne objevuje na našem stole. Jedním z prvních výrobků, které rodiče vyberou pro malé dítě, je krůta. Zde jsou některá fakta potvrzující tuto rozumnou volbu na začátku dobrodružství s novými chutěmi. celý článek »

Jak se zbavit bolesti prsou při kojení?

Jak se zbavit bolesti prsou při kojení?

Narodilo se vám miminko, užíváte si každé chvilky svou novou roli, ale ne opravdu každá je ta šťastná. Ta bolest při kojení je někdy opravdu neskutečná! Vaše prsa se mohou během prvních několika týdnů kojení cítit velmi plná a pevná, zatímco vaše tělo se nadšeně připravuje, aby pro vaše dítě připravilo hodně mléka. celý článek »

Jak vybrat studentský batoh?

Jak vybrat studentský batoh?

Pokud vybíráte aktovku pro prvňáčka, zřejmě jste obezřetní, abyste sáhli po modelu, který je zdravotně nezávadný. Stejně tak byste měli postupovat i v případě, že se jedná o studentský batoh, protože také u starších dětí je vývoj pohybového aparátu velice důležitý. Špatně zvolený batoh by mohl způsobit nepříjemné zdravotní komplikace, jako jsou palčivé bolesti zad, krční páteře i ramen. V následujících řádcích vám poradíme, na co si dát tedy pozor. celý článek »

Zázrak jménem noční kojení. Pro laktaci je důležité

Zázrak jménem noční kojení. Pro laktaci je důležité

Pro zdraví miminka je kojení velice důležité, protože skrze mateřské mléko se přenáší všechny důležité vitamíny a minerály, které novorozeně v prvních měsících života potřebuje. Odborníci často doporučují kojit ratolest až do samoodstavu, což je u každého dítěte individuální. Zatímco jedno se samo odstaví v jednom roku, jiné až ve třech letech. I noční kojení má obrovský význam. Sice se ochudíte o drahocenné hodiny spánku, ovšem pro své miminko uděláte to nejlepší, co můžete. celý článek »

Hrací kolotoče nad postýlku

Hrací kolotoče nad postýlku

S miminkem přichází do života i domácnosti celá řada roztomilých věcí. Mezi ty nejroztomilejší patří nezřídka hrací kolotoče nad postýlku. Často je takový kolotoč také tím prvním, co svému děťátku pořizujeme jen tak. Hrací kolotoč nad postýlku je i krásným dárkem pro maminku a její novorozené miminko, ač samotné miminko v prvních dnech a týdnech života kolotoč ještě nedokáže ocenit. celý článek »

Kočárky Bugaboo slaví 20 let

Kočárky Bugaboo slaví 20 let

Příběh značky Bugaboo se začal psát před dvaceti lety. Tehdy se objevily první inovátorské kočárky Bugaboo v Nizozemí, aby postupně dobyly svět. Sen jednoho člověka se za dvě desítky roků zhmotnil až do podoby jedné z nejznámějších společností vyrábějící dětské kočárky. celý článek »

Už batolata mohou začít s vybarvováním omalovánek

Už batolata mohou začít s vybarvováním omalovánek

Do rukou dětí patří jednoznačně pastelky. Ani digitální doba by vás neměla svést na scestí a neměli byste opomenout svým dětem umožnit to klasické čmárání po papíře. Řada psychologů zastává názor, že rozvoj mozku je úzce spjat s grafomotorikou. Nemusíte toužit mít doma hned Pabla Picassa. Přesto byste nejlépe už od roka a půl měli své dítě seznamovat s křídou, pastelkou nebo jinými barvičkami. A jakmile má za sebou první čáry, nabídnout mu více – nejlépe zábavu v podobě omalovánek. celý článek »

Vybíráme z receptů

ČokokostkaČokokostka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.