Miminko je na světě a ty ani nedokážeš popsat svou radost - i když jsi unavená a na hlavě máš možná vrabčí hnízdo. Děvět mesíců jsi ho vnímala, zvykala si na jeho fotbalové výkony a zamilovala si ho. A tak tě napadá: Co se bude dít dál? Jak bude miminko růst, co potřebuje a budu to pořád já?

Jaké hračky pomohou dětem každého věku v rozvoji a vzdělávání?

Jaké hračky pomohou dětem každého věku v rozvoji a vzdělávání?

Který rodič nebo prarodič by se nepřál, aby dítko s hračkou, kterou mu věnuje, stráví hodiny zábavy? Ještě lepší je, když hračky pomohou s rozvojem dítěte, jeho šikovnosti ať už manuální, nebo rozumové. Speciálně na rozvoj dítka jsou určeny interaktivní a edukativní hračky. Můžete je sehnat pro různé věkové skupiny, je tak snadné obdarovat např. dítko roční i desetileté. Stačí jen vědět, kde nakupovat. celý článek »

Proč byste si měli pořídit samolepku dítě v autě

Proč byste si měli pořídit samolepku dítě v autě

Jakmile se vám narodí dítě, váš život - a někdy i uvažování - se od základu změní. Možná jste dřív milovali bungee jumping, ale teď se výškám vyhýbáte. Nebo vás uklízení až tak moc nezajímalo, ale od příchodu miminka nesmí být nikde ani smítko prachu. A s jízdou v autě je to stejné: najednou je třeba mnohem více opatrnosti. Nejen z vaší strany, ale i od ostatních řidičů. celý článek »

Imunitu školáků můžete posilovat chutně a hravě. Víme, jak na to!

Imunitu školáků můžete posilovat chutně a hravě. Víme, jak na to!

Děti jsou vybíravé a někdy je těžké do nich něco dostat. Zvlášť potraviny bohaté na vitaminy a minerální látky, které jejich organizmus potřebuje k fungování i posilování obranyschopnosti. Právě imunitní systém je přitom během podzimních dnů vystaven zvýšenému náporu a důležité mikroživiny potřebuje. Které a jak do školáků dostat? celý článek »

Vybíráme náušničky pro miminko

Vybíráme náušničky pro miminko

Pojďme si společně ulehčit vybírání prvních dětských náušniček a zaměřme se na pochyby s tím spojené. Každá maminka chce pro své dítko samozřejmě jen to nejlepší, proto je vždy dobré, řídit se při výběru několika jednoduchými faktory. celý článek »

Je čas...

Je čas...

Už jste zkontrolovali stav botníků, aby bylo v čem vylétnout ze školních lavic/školkových stolečků vstříc prázdninovému dobrodružství bez ukopaných a skrčených palců? Kaštany odkvetly, bouřka konečně spláchla všechen pyl a písek ze Sahary do kanálů, čas besídek je v plném proudu, přihlášky na letní tábory odevzdány, dovolené zabookovány... celý článek »

Víte, že puzzle pomáhají rozvíjet celou řadu schopností?

Víte, že puzzle pomáhají rozvíjet celou řadu schopností?

Pokud se rozhodnete pořizovat hry pro své děti, snažte se vybírat takové, které rozvíjí jejich schopnosti. Vhodným příkladem je například puzzle. Skládání barevných obrázků totiž velmi dobře působí na rozvoj představivosti, kombinování a plánování postupu skládání. Navíc jde o zábavu, která potěší i dospělého během volného deštivého večera. celý článek »

Pomozte svým miminkům od bolestí bříška během chvíle

Pomozte svým miminkům od bolestí bříška během chvíle

Než se miminko narodí, připravuje se většina maminek na to, aby měla všechno vybavení, oblečení, dokonce i odsávačku hlenů, nějaké hračky… Ani na věci pro sebe nezapomíná, jako je kojící polštář, odsávačka mateřského mléka, šátek k nošení miminek, aby byly s novorozeňátky stále v kontaktu. Nakoupíme do zásoby také pleny, kapesníčky, drogerii a podobně, ale ani nás nenapadne připravit se pro jistotu na dětskou koliku, která postihuje velké množství maličkých děti. Mnohé maminky o ní u prvorozeného dítka ani neví, dokud ji nepoznají na svém dítku. celý článek »

Jak fungují kurzy s kostkami Lego®?

Jak fungují kurzy s kostkami Lego®?

Lego kostky vždy byly snem malých i velkých. Můžeme z nich stavět, co nás napadne. Věděli jste ale, že slouží nejen ke hře, ale i k učení? Přesně tak! Kroužky pro děti, kde učení znamená zábavu! celý článek »

Jednodenní výlet s dětmi

Jednodenní výlet s dětmi

Hledáte tip na rodinný celodenní výlet? Pak se vypravte do Kamenice nad Lipou. Toto malebné městečko vás určitě mile překvapí. V krásné zámecké zahradě se pokocháte prastarou kamenickou lípu. Stáří památné lípy malolisté, která dala městu pojmenování "nad Lipou" se odhaduje na 900 let. Říká se, že v 19. století byl na větvích postaven taneční parket pro zámecké panstvo. Kamenická lípa patří k nejpamátnějším stromům, které v Čechách rostou. celý článek »

Zabavte své děti hrami zadarmo

Zabavte své děti hrami zadarmo

Však to znáte, je víkend a děti nemají co na práci a Vám už dochází nápady, jak je zabavit. Nechcete, aby se z nudy uchýlily k počítači nebo televizi, ale za atrakce v dětských zábavních parcích se Vám nechce utrácet? Nevadí! Naše tipy na zábavu pro děti Vás nebudou stát ani korunu. celý článek »

Jak vybrat dětský tábor?

Jak vybrat dětský tábor?

Prázdniny jsou sice až za čtvrt roku, ale už teď je vhodné popřemýšlet nad letním táborem pro děti. Zvlášť pokud jste s partnerem oba v zaměstnání a volno si vyberete na společnou dovolenou, babičky nemáte, nefungují nebo jim nechcete děti hodit na krk na celé prázdniny, je otázka letního tábora namístě. Zjistit který je ten ideální, není v dnešní době nic jednoduchého, protože nabídka je opravdu velmi široká. Čím se tedy při výběru řídit a na co si dát pozor? celý článek »

Dobrá máma ví, proč očkovat

Dobrá máma ví, proč očkovat

Hledáte dobrou dětskou lékařku pro Vaše děti? Přihlaste je k Mudr. Daně Wasserbauerová. Přáním každého rodiče je obstarat pro své dítě kvalitní lékařskou péči. Právě tu Vám může nabídnout tato paní doktorka. Její ordinaci najdete na ulici Studentská. Přičemž navštívit ji můžete v její ordinaci v každý pracovní den. Veškeré potřebné informace najdete na webových stránkách www.detskylekar-wasserbauerova.czpaní lékařky Wasserbauerové. Webové stránky informují o aktuálním dění v ordinaci, o dovolených, očkování i prevenci. celý článek »

Vybíráme z receptů

Cuketová polévkaCuketová polévka

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Srdíčkový věneček

Srdíčkový věneček

Cena: 300 Kč

Srdíčkový věneček
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce
Váza

Váza plná nádherných květů

Cena: 330 Kč

Váza

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.