Zajimavé články od odborníku na zajímavá témata jako porod, těhotenství, sex a vztahy a spoustu další. Přinášíme Vám také příběhy našich čtenářek.

Způsoby zavinutí miminka aneb jak vybrat zavinovačku

Způsoby zavinutí miminka aneb jak vybrat zavinovačku

Je vaše děťátko často vyrušeno ze spánku nekoordinovanými pohyby jako je rozhození ručkami... Vyleká se a propukne v pláč? Nebojte, jde o naprosto přirozený jev, tzv. Moroův reflex. celý článek »

Zajímavosti o Íránu aneb proč se vyplatí začít studovat perštinu

Zajímavosti o Íránu aneb proč se vyplatí začít studovat perštinu

Írán je hojně diskutovanou zemí a z hlediska cestovního ruchu rozhodně ne tou, která by byla nějak významně vyhledávána. Přesto však je tato opomíjená, turismem dosud nezkažená země ideálním místem pro milovníky nádherné přírody, jedinečné kultury a dechberoucích historických památek. celý článek »

Kontaktní čočky: český vynález posouvající se stále vpřed

Kontaktní čočky: český vynález posouvající se stále vpřed

Otto Wichterle. Jméno, které se bezpochyby zapsalo do dějin. Tento pán, významný český chemik a zakladatel Ústavu makromolekulární chemie ČSAV v Praze, totiž v roce 1957 vynalezl měkké kontaktní čočky. K jejich výrobě použil přístroj, který si sestrojil z dětské stavebnice Merkur a k jeho pohonu použil dynamo z jízdního kola. Díky svému neutuchajícímu nadšení a víře v úspěch vytvořil produkt, který dnes využívají miliony lidí po celém světě. celý článek »

3 skvělé řemínky na Apple Watch pro ženy

3 skvělé řemínky na Apple Watch pro ženy

Apple Watch jsou bezpochyby jedním z nejžádanějších nositelných zařízení na trhu. Snoubí elegantní design s uživatelsky přívětivým rozhraním, a tím pádem jsou tyto chytré hodinky považovány za dokonalý digitální nástroj pro zdravý a aktivní život. Plní všechny potřebné funkce fitness náramku a současně umožňují zůstat ve spojení díky synchronizaci s iPhonem. Přes Apple Watch tedy můžete vidět notifikace i přijímat hovory. celý článek »

Jaký zvolit bytový textil do ložnice na letní období?

Jaký zvolit bytový textil do ložnice na letní období?

S příchodem letních dnů a vysokých teplot, které často panují i v nočních hodinách, je dobré změnit ložní povlečení, ale také například záclony, abyste měli potřebný komfort a během spánku netrpěli horkem. Jaké materiály zvolit? celý článek »

Když léky nechutnají aneb jak na průjem u těch nejmenších

Když léky nechutnají aneb jak na průjem u těch nejmenších

Noční můra každého rodiče – vašemu dítku není dobře. Dostanou-li děti průjem či začnou zvracet, je u nich dostavující se následná slabost rozhodně mnohem více viditelná než u dospělých. celý článek »

Do čeho vložit peníze? Kupte investiční zlato!

Do čeho vložit peníze? Kupte investiční zlato!

Existuje spousta dobrých důvodů, proč vložit své peníze do zlata. Jedním z nich je například ten, že zvyšuje svou hodnotu, kdykoliv dojde k prudkým turbulencím na globálních akciových trzích nebo politickému napětí mezi mocnými zeměmi. Ostatně i loni, v době pandemie, jeho cena rostla. celý článek »

Jakou výbavu potřebuje vaše miminko?

Jakou výbavu potřebuje vaše miminko?

V podstatě nezáleží na tom, jestli se připravujete na první, nebo třetí miminko, protože v každém případě potřebujete základní vybavení, bez kterého se neobejdete. Současný trh je rozmanitý a nabízí vychytávky, které vám usnadní práci a ušetří čas. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno na začátek mateřství potřebujete nejen vy, ale především vaše novorozeně. celý článek »

Karanténní život se psem. Jak na to?

Karanténní život se psem. Jak na to?

Současná epidemiologická situace určitě ovlivňuje nejen nás, ale i naše domácí mazlíčky. Kočka si se svou nezávislou povahou třeba ani nevšimne, že jste začali trávit mnohem více času doma. Pro psy je však naše neustálá přítomnost obratem o 180 stupňů oproti původnímu režimu. Mnozí čtyřnozí kamarádi takovou změnu jistě uvítali, někteří však možná začali vykazovat, vzhledem k jejich klasické povaze, neobvyklé a až antisociální chování. Člověk však dokáže pomoci pejskovi zvládnout karanténní režim bez zbytečného stresu, stačí používat selský rozum. celý článek »

Vše, co potřebujete vědět o pojištění domácnosti a stanovení pojistné částky

Vše, co potřebujete vědět o pojištění domácnosti a stanovení pojistné částky

Pojištěním domácnosti můžete efektivně vyřešit pojištění veškerého svého majetku, a to online z pohodlí domova. Tato pojistka pokrývá veškeré movité věci uvnitř domu či bytu, věci zvláštní hodnoty jako například šperky či obrazy, sportovní potřeby uložené ve sklepě či garáži nebo třeba elektroniku. Hodnota veškerého vybavení domácnosti by měla odpovídat pojistná částce ve smlouvě na pojištění domácnosti. Stanovení této hodnoty je velmi důležité, neboť se od něj odvíjí nejen pojistné, které budete za pojištění platit, ale hlavně také pojistné plnění v případě škody. celý článek »

Rady pro zařízení dětského pokoje

Rady pro zařízení dětského pokoje

Přemýšlíte nad vybavením do dětského pokoje a nevíte, jaký nábytek budete konkrétně potřebovat? V takovém případě se vám bude hodit následující článek, kde se dozvíte několik informací o samotném výběru jednotlivých kusů nábytku a o tom, na co si dát během celého procesu pozor. celý článek »

Je bezpečné pít vodu z kohoutku? Anebo byste raději měli dát přednost té balené?

Je bezpečné pít vodu z kohoutku? Anebo byste raději měli dát přednost té balené?

Kohoutková pitná voda je v České republice považována za poměrně kvalitní. Její složení je pečlivě kontrolováno a podléhá vysokým hygienickým standardům. Nelze ale vyloučit, že i kvalitní pitná voda může být kontaminována nebezpečnými látkami. Ani zdaleka se tak nemusí dít pouze v důsledku havárie, kontaminanty se do vody dostanou i z vodovodního potrubí. celý článek »

Vybíráme z receptů

Kuřecí kousky v rajčatové omáčceKuřecí kousky v rajčatové omáčce

Jednoduché a lehké jídlo na kterém si pošmakne celá vaše rodina za 30min je hotovo.

Více receptů

Ve vaření vás podpoří Kuchařka s recepty.

Máte problémy s početím? Asistovaná reprodukce je bezpečným a vysoce úspěšným řešením.


MáMáma TV

Máma a peníze

Mateřská, rodičovská, rodičák, příspěvek, dovolená...taky v tom nemáte jasno? Pozvali jsme si tři modelky, které Vám s tím pomůžou. P.S.: Poznáte jednotlivé členy naší redakce? :)

Další videa

Vybíráme z inzerce

Domov

Věneček "home sweet home"

Cena: 300 Kč

Domov
Žínka froté

Cena: 15 Kč

Žínka froté
Velikonoce

Velikonoční, jarně laděný věneček na dveře

Cena: 230 Kč

Velikonoce

Více inzerce

Nejnovější diskuze

Kurz sebeovládání. (15)Poslední příspěvek: žofieAhoj Jano, je to vlastně vtip. Než jsme spustili Mámu, tak to bylo trochu hektičtější a byli jsme dost upracovaní, tak vzniklo tohle téma. Hlavně pro uvolnění a pro zasmání.

Vstup do diskuze

MáMáma doporučuje

Nechte vašeho mazlíka vybrat si z těch "nej" granulí pro psy na Vaše-krmivo.cz.